01 december 2008

Windows 7 kisokos

Windows 7 - leváltja az XP-t a netbookokon?

A hazánkban árusított netbookokon jelenleg az XP-k dominálnak. Vista sehol sincs, ám a Windows 7 a javított kódbázisa miatt megtörheti az XP uralmát. Sok azonban a kérdőjel, s a jelenlegi XP-s netbookok tulajdonosai esetében még az sem egyértelmű, hogy miként válthatnak majd.

Bővebben:
Windows 7 és a netbookok

Windows 7 + HTPC


Rövid időre megkaparintottuk a hazai Microsoft kísérleti Windows 7-es házimozi PC-jét, amely teljesen átalakíthatja azt, amit eddig az otthoni médiaközpontról és a szórakoztató-elektronikáról gondoltunk. Vajon így fogunk tévézni pár év múlva?

Bővebben: A Windows 7 a nappaliba költözik



A Windows 7 érintőképernyős csomagja

A Windows 7 fejlesztői elkészültek az új platform első érintőképernyős programcsomagjával. A Microsoft Touch Pack for Windows már úttörő módon az új operációs rendszer érintőképernyős moduljára épül. Nem titkoltan azzal a célzattal, hogy a redmondi szoftvercég utat mutasson a szoftverfejlesztők számára az e fajta programok készítéséhez.

Bővebben: Touch Pack for Windows

Végleges Windows 7 kiadások

A Windows 7 összesen 6 verziója közül hazánkban kereskedelmi forgalomban csak 3 lesz megvásárolható: a Home Premium, a Professional és az Ultimate. Nézzük a fő különbségeket a kiadások között!

Bővebben: Windows 7 kiadások



Mindent a Windows 7 RC letöltéséről

Honnan lehet letölteni? Mekkora fájlról van szó? Mi a minimális gépigénye? Lehet-e a Windows 7 bétájáról RC-re frissíteni? Kérdések és válaszok a Windows 7 RC letöltésével és telepítésével kapcsolatban.

Bővebben: Windows 7 RC GYIK

A Windows 7 eszközkezelése

A hardvergyártók nagy érdeklődéssel figyelték a Windows 7-ben debütáló Device Stage érkezését, s néhány közülük már az operációs rendszer bétája megjelenésének a pillanatában elérhetővé tette pár eszközének e fajta kiegészítőjét. Az, hogy pontosan mely eszközöknél lesz elérhető a Device Stage ugyanis teljes egészében a gyártókon múlik. Nekik kell elkészíteniük azon XML fájlt és a tálcán megjelenő ikont (Device Information), amelyet utána a Windows 7 kezelni fut.

Bővebben: Windows 7 Device Stage



Windows 7, Live Essentials és az IE8

A Live Fotótár funkcióinak teljes kihasználásához érdemes azt Live fiókunkba bejelentkezve használnunk. Persze offline funkciói miatt sem panaszkodhat. Segítségével egy helyen kezelhetjük a gépünkön található összes fényképet, amelyeken a legegyszerűbb korrigálásokat is elvégezhetjük: kitisztíthatjuk a vörös szemeket, fekete-fehér effektusokkal dobhatjuk fel a képet, illetve a színek és a megvilágítás tökéletlenségén is javíthatunk.

Bővebben:
Windows 7 és a Live



A Safeguard fiók

A Safeguard által védett fiókok ugyanis teljes mértékben megvédik gépünk eredeti beállításait és állományait: Ha egy fájlt törölnek a fiókjában, akkor azt kilépés után visszaállítja, a módosításokat érvényteleníti, a letöltött fájlokat törli, és a telepít alkalmazásokról is elfeledkezik. Vagyis segítségével úgy használhatja valaki a gépünket, hogy tudjuk, semmi kárt nem tehet benne. Hacsak nem veri a földhöz a monitort, vagy a billentyűzetet… A Safeguard technológiával védett profilt így értelemszerűen nem alkalmas gyakori felhasználóknak, inkább vendégfióknak érdemes beállítani, annak viszont nagyon.

Bővebben:
Windows 7 Safeguard és további trükkök



A Windows 7 fekete doboza

A Windows 7 Problem Steps Recorder alkalmazását a start menüből indíthatjuk el. Gépeljük be a „psr" kulcsszót. Ekkor elindítjuk a fenti képen látható alkalmazást, amely már készen is áll a rögzítésre. A felvétel azon nyomban elkezdőzik a háttérben, amint a felhasználó leüti a start record gombot. A művelet végén az alkalmazás egy tömörített ZIP fájlt hoz létre, amit akár rögtön el is küldhetünk elemzésre. A tartalma egy HTML alapú dokumentum, amely részletesen leír minden egyes műveletet szöveges formában, képernyőfotókkal kiegészítve. Mindenkinek javasoljuk, hogy egyszer próbálja ki, s nézze meg utána az elkészített jelentést. Meglepő lesz annak részletessége.

Bővebben: Windows 7 Problem Steps Recorder és további tippek



Gyorsindítás visszaállítása

Előcsalogatásához elsőként jobb egérgombbal kattintsunk a tálcára, majd válasszuk ki a Toolbar opción belül a New Toolbar menüpontot. A felugró ablak címsorában ezek után írjuk be a következő sort: %userprofile%\AppData\Roaming\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch

Ha jól csináltuk, akkor oldalt már meg is jelenik a gyorsindítás menüpontja, amelynek módosításához elsőként kapcsoljuk ki a tálca zárolását (lock the taskbar), majd a Quick Launch-ra jobb klikkel kapcsolva a "Show title" és a "Show text" opciókat tiltsuk le.

Jobb klikkel ismét klikkeljünk a tálcára, majd a tulajdonságok menüpontnál (properites) felugró ablakban állítsuk az ikonméretet kicsire (Use small icons).

Bővebben: még több Windows 7 trükk

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése