20 január 2009

Gyorsindítás visszaállítása a Windows 7-ben

Bizonyára sok olyan felhasználó van, aki a Windows 7 esetében nosztalgiával gondol vissza régi Windowsának gyorsindítás menüjére, amely szőrén-szárán eltűnt az új operációs rendszerből, a tálca átalakításának köszönhetően. Jó hír lehet számukra, hogy maguk a fejlesztők is nehezen váltak meg tőle, s titkon benne hagyták a rendszerben, habár nagyon mélyen elrejtették.

Előcsalogatásához elsőként jobb egérgombbal kattintsunk a tálcára, majd válasszuk ki a Toolbar opción belül a New Toolbar menüpontot. A felugró ablak címsorában ezek után írjuk be a következő sort: %userprofile%\AppData\Roaming\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch

Ha jól csináltuk, akkor oldalt már meg is jelenik a gyorsindítás menüpontja, amelynek módosításához elsőként kapcsoljuk ki a tálca zárolását (lock the taskbar), majd a Quick Launch-ra jobb klikkel kapcsolva a "Show title" és a "Show text" opciókat tiltsuk le.

Jobb klikkel ismét klikkeljünk a tálcára, majd a tulajdonságok menüpontnál (properites) felugró ablakban állítsuk az ikonméretet kicsire (Use small icons). Ha mindent jól csináltunk, akkor már nincsen más dolgunk, mint arrébb húzni az elválasztó vonalat, hogy hozzáadhassuk kedvenc programjaink parancsikonjait. Ha végeztünk zárjuk le újra a tálcát. Ha mindent jól csináltunk, akkor a következőképpen fog kinézni az új tálcánk:



További hasznos 12 Windows 7 tipp a PC World oldalán olvasható: www.nonstopuzlet.hu

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Sikerült a gyorsinditót megjeleniteni , de elfelejti a következő inditáskor, igy én a Hivatkozások eszközzel vagyok kénytelen helyetesiteni, de tök ugyan az.

Megjegyzés küldése