07 május 2009

Végleges Windows 7 kiadások

A Windows 7 összesen 6 verziója közül hazánkban kereskedelmi forgalomban csak 3 lesz megvásárolható: a Home Premium, a Professional és az Ultimate. Nézzük a fő különbségeket a kiadások között!

Nagy valószínűséggel sokan vannak azok, akik letöltötték a Windows 7 RC (Release Candidate) változatát, és most ismerkednek a Microsoft vadonatúj operációs rendszerével. Érdemes tisztában lennünk azzal, hogy esetében egy Ultimate kiadásról van szó, vagyis mindent tud, amin a fejlesztők az elmúlt években dolgoztak. Persze lehet, hogy már most is tudatában vagyunk: egy-egy funkcióra igazából nincs szükségünk, mert nem használjuk. Így összegyűjtöttük a Windows 7 végleges kiadásait, megvizsgálva, hogy melyik kiadás mit is tud. Szemezgessen belőlük!

Windows 7 Home Premium

Kezdjük az elején a Windows 7 Home Premium változattal, amelyet a redmondi szoftvercég leginkább az otthoni felhasználóknak szán. A Premium tartalmazza a Windows 7 új tálcáját, az ugrólistát, a Windows Aero-t, része a rendszer-visszaállítás, ami mellett megtalálhatóak már benne olyan szolgáltatások is, mint a Windows Touch, a Home Group, a Media Center, a Windows Media Player, az Action Center és a Mobility Center.

Windows 7 Professional

Az üzleti és a haladó felhasználók igényeit a Microsoft a Windows 7 Professional kiadással igyekszik kielégíteni, amely gyakorlatilag a Vista Business verziójának felel meg. Az elsősorban kis- és közepes vállalkozásoknak készült variánst már tartalmazza a Home Premium elemeit, ezen túl felkészítették többek között távoli asztalhoz való csatlakozásra, hely érzékeny nyomtatásra, továbbfejlesztett rendszer-visszaállításra és prezentációs módra is.

A cikk itt folytatódik: nonstopuzlet.hu

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése