27 január 2009

A Windows 7 fekete doboza

A Windows 7 készítői az operációs rendszeren belül elrejtettek egy olyan eszközt, amelyet kvázi fekete dobozként működtethetünk.

Ha elindítjuk, akkor rögzít minden műveletet, amelyet az operációs rendszeren belül végzünk. Ez különösen hasznos lehet, ha egy távoli gép hibáját igyekszünk felderíteni, főként, hogy a végfelhasználónak nem kell hosszasan magyarázni, mit tegyen, egyszerűen csak arra kell kérni, hogy tegye azt, amit szokott.



A Windows 7 Problem Steps Recorder alkalmazását a start menüből indíthatjuk el. Gépeljük be a „psr" kulcsszót. Ekkor elindítjuk a fenti képen látható alkalmazást, amely már készen is áll a rögzítésre. A felvétel azon nyomban elkezdőzik a háttérben, amint a felhasználó leüti a start record gombot. A művelet végén az alkalmazás egy tömörített ZIP fájlt hoz létre, amit akár rögtön el is küldhetünk elemzésre. A tartalma egy HTML alapú dokumentum, amely részletesen leír minden egyes műveletet szöveges formában, képernyőfotókkal kiegészítve. Mindenkinek javasoljuk, hogy egyszer próbálja ki, s nézze meg utána az elkészített jelentést. Meglepő lesz annak részletessége.



További Windows 7 tippek itt olvashatók: nonstopuzlet.hu

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése