28 május 2009

A Windows 7 érintőképernyős csomagja

A Microsoft Touch Pack for Windows úttörő módon az új operációs rendszer érintőképernyős moduljára épül. Helyet kapott benne 3 Surface alkalmazás is.

A Windows 7 fejlesztői elkészültek az új platform első érintőképernyős programcsomagjával. A Microsoft Touch Pack for Windows már úttörő módon az új operációs rendszer érintőképernyős moduljára épül. Nem titkoltan azzal a célzattal, hogy a redmondi szoftvercég utat mutasson a szoftverfejlesztők számára az e fajta programok készítéséhez.



Logikus módon a programcsomag a Microsoft Surface gárdájával szoros együttműködésben készült, hiszen az operációs rendszer és a varázsasztal e modulja nem áll messze egymástól. Mindkettő majdhogynem azonos algoritmusra épül, a (lényeges) különbség köztük csupán annyi, hogy míg az operációs rendszer érintőképernyőt használ, addig a Surface lézerek segítségével figyeli a felhasználók mozdulatait. Ez azonban nem akkora szakadék, hogy ne lehetne a Surface-es alkalmazásokat Windows 7 kompatibilissé tenni. S ez igaz fordítottan is. Csupán egy apró algoritmusmódosítás szükséges az arra alkalmas programoknál (már amelyek átvihetőek az egyik rendszerről a másikra).

A cikk itt folytatódik: nonstopuzlet.hu

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése