05 május 2009

GYIK: Windows 7 RC letöltés

Honnan lehet letölteni? Mekkora fájlról van szó? Mi a minimális gépigénye? Lehet-e a Windows 7 bétájáról RC-re frissíteni? Kérdések és válaszok a Windows 7 RC letöltésével és telepítésével kapcsolatban.

A Microsoft elérhetővé tette legújabb operációs rendszerének, a Windows 7-nek RC (Release Candidate) változatát, amely korábbi bejelentésük szerint az utolsó nyilvános kiadás lesz a végleges verzió megjelenése előtt. Ennek apropóján összegyűjtöttük azon kérdéseket, amelyek a tesztelőknek fontosak lehetnek, s igyekszünk megválaszolni is azokat.

Mikor és honnan tölthetem le a Windows 7 RC-t?

Az RC-t már letölthető a Windows 7 oldaláról. Fontos, hogy nem kell feltétlenül sietni, hiszen majd egy hónapig élni fog a link.



Mekkora fájlt kell letöltenem?

A Windows 7 7100 buildjének (RC) image fájlja 32 bites változatnál körülbelül 2,4 GB-ot, a 64-bites kiadásnál 3,1 GB-os fájl letöltését igényli. Mivel image fájlról van szó, ezért hacsak nem szeretnék pendrive-ról telepíteni a rendszert, azt írjuk ki DVD-re, amelyről már telepíthetjük az operációs rendszert.

Meddig használhatom az RC-t?

Eddig több hír is napvilágot látott a Windows 7 végleges megjelenését illetően, s azok alapján gyaníthatóan valamikor ősszel, még a karácsonyi szezon előtt jelenhet meg a boltokban a dobozos verziója. Érdekesség, hogy habár az RC-t csak tesztelés céljából adja ki ingyenesen a redmondi szoftvercég, azt a tesztelők jóval a végleges Windows 7 megjelenése után is használhatják: 2010 júniusáig ingyenesen. Persze azzal legyünk tisztában, hogy nem végleges kódról van szó.

Van magyar verzió?

Sajnos nincs, de talán az országunk méretéből adódóan ez érthető is. Az RC csak angol, német, francia, japán és spanyol nyelven érhető el. A béta arab és hindi lokalizált verziói kikerültek, a helyükre a francia és spanyol verziókat raktak a fejlesztők.

Maximalizálva van a kiadható licencek száma?

Nincs, vagyis bárki letöltheti. A béta verzió tanulságai alapján ugyanis eltörölték a limitet. Anno ugyanis 2,5 millió kiadható licencet határozott meg a Microsoft, a nagy érdeklődés miatt azonban azt kénytelen volt eltörölni. Licenc kulcsokhoz egyébiránt a bétánál már megismert módon juthatunk. Vagyis a letöltés megkezdése előtt be kell jelentkeznünk Live ID azonosítónkkal (a Live Messenger is azt használja), hogy kulcshoz jussunk.

Még több hasznos információ itt olvasható: nonstopuzlet.hu

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése