24 július 2009

Budget-IT és Pannon mobilnete

Teszteltük a Navigator tesztüzemű Budget-IT szolgáltatását, amely keretén belül a vállalkozások havidíjért cserébe több évre befagyaszthatják hardver- és szoftver-kiadásaikat. A vékonykliensek mellett csak egy működő internetkapcsolatra van szükség, de arra nagyon.

Valószínűleg kevesen gondolnák, hogy a raktárak mélyére süllyesztett és a sarokban porosodó 586-os gépek még ma is használhatóak lehetnek mindennapi feladatokra. Persze nem Windows 95, vagy 10 éves Office programok futtatására gondolunk, hanem olyan szoftverekre, amelyek ma is naprakésznek számítanak.

A megoldást a vékonykliens technológia jelenti, amely esetében az érintett gépek gyakorlatilag közvetítőké avanzsálnak, a munka érdemi részét pedig egy távoli szerver végzi. Nincs másra szükség, mint két fő beviteli eszközre (klaviatúra és egér), egy monitorra, egy egyszerű konfigurációra merevlemez nélkül, valamint egy működő internetkapcsolatra.



A hangsúly ugyanis nem a kliensen van, hanem a szerveren. Erre remek példát jelent például a Navigator Budget-IT outsourcing szolgáltatásához kínált Chip PC, amely gyakorlatilag egy falba építhető konnektorhoz hasonlatos. Illetve a feladatra tökéletesen megfelelnek a Devon IT vékonykliensei is. Mindkettő képes ellátni a feladatát: Billentyűzet, egér és monitor köthető rájuk, miközben kezelik a hálózati kapcsolatot is. Persze ezen túl lehetőség van asztali PC-k és laptopok átalakítására is, ha a jövőben vékony kliensként szeretnénk őket használni.

A cikk itt folytatódik: nonstopuzlet.hu

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése