18 szeptember 2009

GYIK: Office Web Apps CTP

Miért webes Office?

Az Office Web Apps gyakorlatilag nem más, mint a Microsoft Office webes megfelelője. A szolgáltatáscsomag tartalmazza a Word, az Excel, a PowerPoint és a OneNote böngészőkben futtatható változatait, amelyek egyrészt megszólalásig hasonlítanak kliens oldali megfelelőjükre, másrészt a bennük kiadható utasítások zömét is megöröklik. Vagyis a szolgáltatáson belül elérhető alkalmazásokat az Office webes megfelelőjeként kell elképzelnünk.

Kik tesztelhetik a CTP verzióját?

Az Office Web Apps most kiadott első technológiai előzetesét csak néhány ezer kiválasztott tesztelő számára tették elérhetővé. Fontos, hogy akik kipróbálhatták az Office 2010, illetve a SharePoint CTP kiadását, nem kapnak automatikusan meghívót a mostani tesztelésre. A szoftvercég jelenleg ugyanis csak néhány Egyesült Államokbeli és Japán (utóbbinál valószínűleg a távol-keleti nyelvet is vizsgáztatják) tesztelő számára küldött meghívott, köztük több Office Live Workspace felhasználónak is.



Lesz publikus tesztverziója is?

A Microsoft tervei szerint még idén ősszel elérhetővé teszi az Office Web Apps első nyilvános bétáját, amelyet már mindenki kipróbálhat majd a Live fiókján belül.

Hol érhető el?

Korábban több verzió is volt a szoftvercégnél, hogy az Office Web Apps pontosan hova kerüljön. Információink szerint két szolgáltatás versenyzett: a jelenleg még béta állapotú Live Workspace és a Microsoft Skydrive. Végül a jelek szerint az utóbbi győzedelmeskedett, hiszen a webes alkalmazások CTP verzióit a 25 GB-os ingyen tárhellyel rendelkező online fiókhoz csatolták.

A kérdések és válaszok itt folytatódnak: nonstopuzlet.hu

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése