24 szeptember 2009

Elance: tesz-vesz IT munkásoknak

A Microsoft és a Yahoo mellett több nagy IT-cég is az Elance online munkaközvetítő oldala mögé állt, amely így még jobban képes lesz szűrni a globális jelentkezőket.

Az amerikai Elance online munkaközvetítő iroda bejelentette, hogy megállapodott a Microsoft, a Yahoo és több más vezető multinacionális IT-céggel, akik a jövőben segíteni fogják az oldalon megtalálható állásajánlatok differenciálását, valamint a tesztek összeállításában is aktívan részt vesznek majd.

Így elmondásuk alapján már a kis és középvállalkozások is alaposan levizsgáztatott munkaerőre tehetnek szert a világ bármely részéről, míg eddig a legnagyobb tehetségek általában valamelyik nagy globális cégnél kötöttek ki, akiknek megvolt az erőforrásuk a talentumok felfedezéséhez és felkarolásához.



Az Elance weboldala gyakorlatilag egy globális IT-piactérnek felel meg, ahol a legkisebb cégek is megtalálhatják a számukra legmegfelelőbb informatikai szakembert. Az eBay-hez hasonló portálon a munkaadók több kritérium alapján szűrhetnek megadva az elvégzendő munkához szükséges tudást, a földrajzi helyet, és a munkavállaló eddig kapott értékeléseit. Az Elance a munkára jelentkezőket két fő kritérium alapján ajánlja fel. Elsőként a munkavállaló által megadott kompetenciákból vizsgáztatják a felhasználókat, így például csak az jelenhet meg az oldalon AJAX programozóként, aki abszolválta a site tesztjét (amit például a jövőben már a Microsoft fog összeállítani).

A cikk itt folytatódik: nonstopuzlet.hu

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése