09 május 2009

Zoho: Google Apps rivális Indiából

Az online irodai-mindenes úgy jelent konkurenciát a Google és a Microsoft számára, hogy közben elhihetjük: van keresnivalója a piacon. Sőt még az is elképzelhető, hogy a jövő egyik nagy informatikai cége növekszik Indiában!

Tupírozzuk fel egy kicsit Dávid és Góliát történetét mondjuk Dávidra és két Góliátra, hogy megértsük mire vállalkozott egy kis indiai start-up cég, a Zoho.com. Receptjük pofonegyszerű: készítsünk olyan kis cégeknek szánt webes alkalmazásokat, amelyekkel egyszerre jelentünk konkurenciát a Google és a Microsoft számára, s utasítsunk vissza minden felvásárlási szándékot. Nem tűnik egyszerű feladatnak és a legtöbb induló internetes vállalkozás számára nem is ajánljuk ezt az utat.



A Zoho mégis kivételnek számít, hiszen oly módon jelent versenytársat az említett két óriás számára, hogy közben még azt is elhihetjük, képes lehet megszorongatni riválisait. Miért is? Egyrészt funkcionalitásában kenterbe veri a Google Apps alkalmazásait, miközben már most azt nyújtja, amire a Microsoft a webes Office-szal készül. Gyakorlatilag minden olyan szolgáltatás elérhető a felületén, amelyre egy kis- és középvállalkozásnak szüksége lehet.

A cikk itt folytatódik: nonstopuzlet.hu

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése