25 május 2009

Hadszíntérré vált a Twitter

Teljes pályás letámadást intéztek adathalászok a Twitter ellen. A jövőben szakértők szerint megszaporodhatnak a hasonló támadások és a spammerek is egyre nagyobb számban jelenhetnek meg a közösségi oldalakon.

Az amerikai ComputerWorld beszámolója szerint múlt csütörtökön újra internetes hadszíntérré változott a Twitter, mikor adathalászok teljes pályás letámadást intéztek az oldal felhasználói ellen. Habár az elmúlt hetekben megszaporodtak a Facebook és a Twitter elleni támadások, utóbbi legutóbb januárban szenvedett el hasonló rohamot, mikor például Barack Obama, amerikai elnök profilja is elesett.



A mostani az adathalászok szempontjából szintén sikeresen zárult, hiszen csütörtök délelőttre már több száz internetező értékes felhasználónevét és jelszavát sikerült megszerezniük, amelyek nagy valószínűséggel további adatvesztést eredményeztek a támadók számára. Így végső becslést még nincs arra nézve, hogy pontosan hányan váltak áldozattá. A támadók ugyanis két hullámban támadtak. Elsőként egy konkrét felhasználó, majd utána annak követői kerültek a célkeresztbe.

A cikk itt folytatódik: nonstopuzlet.hu

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése