14 október 2008

Bemutatkozik a Microsoft Surface

A PDC keretein belül a szoftverfejlesztők elsőként kaparinthatják meg a Surface SDK-t, és nyerhetnek betekintést az érintőképernyős asztal programozásának rejtelmeibe.

Lassan megtelik a Professional Developer Conference programja. Bemutatkozik a Windows 7 első bétája, és a rejtélyes a Windows Cloud, valamint a CNET tudósítása szerint a szoftverfejlesztők elsőként vehetik kezükbe a régen várt Surface SDK-t (Surface Developmet Kit) is. Az asztal méretű érintőképernyős eszközhöz bemutatót is tartanak egyből, ahol elmagyarázzák a "látvány-központú tárgyfelismerő" technológia működését, a ScatterView-t, valamint a jövendő Windows 7 operációs programmal alkalmazott lehetséges együttműködést. A Microsoft ígérete szerint ugyanis az eszköz által használt érintőképernyő része lesz majd a Windows 7 felületének is, ám azt még nem tisztázták, hogy miként.

Íme az asztal működés közben:



A cikk itt folytatódik: http://nonstopuzlet.hu

Frissítés: A Microsoft marketing igazgatója elszólásából arra lehet következtetni, hogy a Surface hamarosan kereskedelmi forgalomba kerül. Vagyis redmondban nem vártak a külső fejlesztőkre, ők maguk kísérleteztek ki egy kisebb verziót. Az Oaho kódnéven futó eszköz ára viszont nem játék: 1499 dollárt (kb. 300 ezer forint míg hazánkba ér) szeretnének kérni darabjáért, ezért nagy mennyiségben még biztosan nem fog elterjedni.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése