19 május 2009

Új versenyző: OffiSync

Az OffiSync ötvözi az Office és a Google Docs legjobb tulajdonságait. Segítségével az irodai programcsomagban írt dokumentumainkat közvetlenül a felhőbe menthetjük.

Míg a webes szolgáltatásokkal is felvértezett Office 2010 csak jövőre érkezik, egy kis fejlesztőcsapat alkalmazásával már most lehetőségünk van arra, hogy a Microsoft irodai programcsomagjában készített dokumentumainkat közvetlenül az internetre mentsük. Nevezetesen a Google felhőjébe.



A jelenleg még béta állapotú OffiSync ugyanis ötvözi a két rivális cég megoldását: egyrészt nem kell megválnunk a jól megismert Office-os programjainktól, amelyek kétségtelenül több beépített funkcióval rendelkeznek, mint a Google Apps webes alkalmazásai. Másrészt a Word, Excel és PowerPoint állományainkat közvetlenül elhelyezhetjük a Google Docs fiókunkba, hogy azokat később bárhonnan elérhessük (egy internetkapcsolat segítségével).

Az Office-ba beépülő modullal megnyithatjuk a Google tárhelyén lévő dokumentumainkat, majd ha végeztünk elmenthetjük a felhőbe művüket. Az OffiSync alkalmazással ezen túl egyszerűen kezelhetjük az internetre mentett állományainkat és az ott kialakított könyvtár-struktúrákat, megoszthatjuk a dokumentumokat, jogosultságokat kezelhetünk, kereshetünk a weben lévő fájljaink között, valamint e-mail üzenetet is küldhetünk a szerkesztőtársainknak.

A cikk itt folytatódik: nonstopuzlet.hu

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése