21 április 2009

OMFG Technet & HWSW

Elsőként is had szögezzen le, hogy az első esetnél nem a Microsoftos TechNetről van szó, hanem a Sanomásról. Az, hogy miként tudott a kiadó a domainre szert tenni most nem hoznám szóba, de azért ez is megérne egy misét. Sokkal inkább egy hírről beszélnék, amelynél a Technet gusztustalanul, a HWSW nem igazán gusztusosan járt el. Miről is van szó?

Adott a hírünk, amely szerint május 5-én érkezik a Windows 7 RC kiadása. Ezt sikerült a Technetnek a következő címmel lehoznia: „Nemsokára itt a végleges Windows 7!”. (Nem kívánom kivételesen a hírt belinkelni. Keressen rá, aki akar. Én nem támogatom a hülyeséget).

Kedves Nagy Balázs András, hogy is van ez? Mit is jelent pontosan az RC? Megmondom: kiadás előtti változatot, ami még NEM egyenlő a végleges változattal. Vagyis a hír címe kamu. S ami nagyon sajnálatos, hogy ez a kamu cím elég sok látogatót vonzott.

Intermezzo: Most ennél a pontnál nem térnék vissza az előző bejegyzéshez hosszan, ám annyit mégis megjegyeznék, hogy a fizetős tartalmak esetén az olvasók legalább kiszűrnék ezeket a gáz híreket. Mert az egész online média így a gagyinak kedvez, nem a minőségi munkának. Ingyen van, az emberek rákattintanak, majd átverve gyorsan távoznak. Viszont közben szépen pörög az oldalmegtekintés, aminek örülnek a reklámozók, s örülnek a tulajdonosok is, mert a reklámozók több pénzt hagynak ott. NBA te meg vagy nézz a tükörbe (ha még bele tudsz), vagy ami rosszabb, ha nem tudod, hogy miről írsz, akkor inkább ne írj.

A stílussal nem is foglalkoznék most, mert az borzalmas, de egy sor mégis megütötte a szemem.

„A Microsoft partnerprogram oldala alapján a Windows 7 RC (kiadásra jelölt verzió) nemsokára elérhető lesz a MSDN és Technet előfizetőknek. (A Microsoftos Technet, nem mi!)”

Ciki, hogy magyarázkodni kell… Az meg még inkább, hogy a Microsoft hasonló nevű szerkesztősége nem Technet, hanem TechNet. Gratulálok!

A másik érdekes anyagot a HWSW-nek sikerült lehoznia, amely igaz, hogy nem követett el kapitális hibát (az elgépeléseket már megszoktam náluk), de mégis igazából az olvasók átverése az, amit sikerült állítaniuk. Ez azért is sajnálatos, mert egy OMFG portált üzemeltető médiumtól legalább elvárná az ember, hogy rendet tartson a saját portáján is. Értem, hogy miért csináljátok az OMFG, sőt szeretem is az e fajta pozicionálást, de ez fokozottan tisztességes hozzáállást kívánna. Miről beszélek? Erről:

„A Microsoft ugyan továbbra sem közölte hivatalosan, mikor kerül piacra a Windows 7, de a HWSW értesülései szerint már idén ősszel bemutatkozhat…”


Ok, megelőlegezem nektek, hogy a Microsoft Magyarországnál valakit felhívtatok, megkérdeztetek MSN-en, vagy elértétek a TechNetes (hehe, ördögi kőr) Budai Pétert, de mivel mint ők is mondták, az ilyen hírekről ők is sokszor csak a nemzetközi médiából értesülnek, ezért tüntessétek fel a forrást. A forrás ugyanis a ZDNet (jobb esetben egy Microsoftos kolléga, aki a nemzetközi médiából hallotta a pletykát), akinek az értesülését sikerült HWSW információnak beállítani. Szánalmas. Arról már nem is beszélek, hogy korábban egy másik xy időpontot jelöltetek meg bevezetésként. Azt, amit én is tudtam, illetve nem tudtam, illetve már nem is tudom, hogy miről beszélek. :) Minek rontjátok a hiteleteket? Illetve megfordítom a kérdést: így produkáltok hitelt magatoknak? Mert ha igen, akkor az baj.

2 megjegyzés:

tsabeeka írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
tsabeeka írta...

Azzal együtt, hogy az alapvető gondolatban (bulváros címadás) igazad van, óvatosan mondom: csak akkor köss bele abba, hogy "a Microsoft hasonló nevű szerkesztősége nem Technet, hanem TechNet", ha le tudod írni helyesen a "Microsoftos" szót ("microsoftos").

/bocs, közben kipróbáltam, h hogy működik ez a törlés a blogspoton :)/

Megjegyzés küldése