17 szeptember 2009

Mostohagyerek lett a Vista

Elsőként kritizálta nyilvánosan a Vistát a Microsoft egyik vezető munkatársa. A Windows 7 megjelenésének közeledtével egyre kevésbé bánnak vele házon belül kesztyűs kézzel.

Az amerikai ComputerWorld beszámolója szerint szokatlanul őszinte volt Charles Songhurst, a Microsoft egyik vezető menedzsere, mikor egy nyilvános sajtóeseményen kritikával illette a Windows Vistát. "Néha jó terméket dobsz piacra, néha rosszat. S szerintem a Vista a Microsoft egyik kevésbé jó operációs rendszere volt" - vélte a szoftvercég prominens alkalmazottja.



Az eset azon okból is érdekes, mivel ez volt az első alkalom, hogy egy vezető Microsoft alkalmazott kritikával illette volna az egyébként több felmérés szerint is leszerepelt operációs rendszert. Miközben vezető elemzők már többször is lehúzták róla a vizes lepedőt.

Talán nyilvános eseményen eddig legtovább Steve Ballmer, a szoftvercég vezérigazgatója ment, aki a Gartner Symposium rendezvényén úgy fogalmazott: "A Windows 7 is Vista lesz, csak sokkal jobb". Igaz később hozzátette, hogy ő a részéről annak megjelenéséig mindenképpen a sokat támadott operációs rendszert használná.

A cikk itt folytatódik: nonstopuzlet.hu

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése