30 szeptember 2009

Los Angelesért csatázik a Google és a Microsoft

A két óriás nyílt csatájává fajult Los Angeles e-mail rendszerének lecserélése. A győztes komoly skalpot szerezhet. Ráadásul ebben az esetben nem egyszerűen két vállalat, de kétfajta szemlélet is ringbe száll.

Google Apps, vagy Exchange? E dilemma előtt áll Los Angeles városvezetése, amely nemrég bejelentette, hogy korszerűsíteni kívánja elavult e-mail rendszerét. Szakértők a beruházást körülbelül 7,25 millió dollárra becsülik, így nem meglepő, hogy a Google és a Microsoft is mindent megtesz azért, hogy a saját megoldását válassza végül az önkormányzat.



A Los Angeles Times tudósítása szerint ennek megfelelően a két cég lobbistái már ellepték a városházát. A redmondi szoftvercég eddig körülbelül 40 ezer dollárt, míg a Google 10 ezer dollárt költött el nyomásgyakorlásra. Sőt a lap információ szerint a két cég akár vezetői szinten is segítene a városháza alkalmazottjainak a döntésben. Steve Ballmer, a Microsoft vezére és Eric Schmidt, a Google első embere is egyaránt jelezte már, hogy "boldog lenne, ha meglátogathatná" a végső döntést hozó Tony Cardenas-t, a városi tanács informatikai fejlesztésekért felelős elnökét.

Nem csak presztízs - a cikk itt folytatódik: nonstopulet.hu

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése