27 november 2007

Parázs vita: ki húzza le az előfizetőt?

"Ez nem stand up comedy, ha hozzá akarsz szólni a témához, menj vissza a helyedre, és onnan szóljál hozzá!" – igyekezett rendre utasítani Winkler János, a Magyar Telekom vezérigazgató-helyettese Fürst Györgyöt, az EME Zrt. elnökét, miután parázs vita alakult ki a II. e-money symposiumon a mobilszolgáltatók és a mobilparkolásban is érdekelt cég között a budapesti parkolás ügyében.

A vita során ugyanis csak egy közös pont volt. Abban mind egyetértettek, hogy meg kell állapodniuk, ám a tárgyalások sikertelenségéért egymást hibáztatták, mondván, nem elfogadható a másik cég üzletpolitikája, mivel az vica versa az előfizetők megkopasztására irányul.

A vita előzményeként Fürst György beszéde szolgált, aki elsőként kavarta fel a konferencia nyugodt hangulatát. Az előtte szólóktól eltérően meglehetősen provokatív beszéddel igyekezett felrázni a teremben lévő hallgatóságot. „Kitől várjuk a probléma megoldását? Itt ül a teremben az összes olyan ember, aki ezeket a cégeket vezeti, ezzel foglalkozik” – mondta az EME Zrt. elnöke, majd hozzátette: – „Egy év alatt kevesebb szerződést kötöttünk, mint amennyi versenyhivatali vizsgálatot kaptunk partnercégektől. Egy darabig tárgyaltunk az egyik legnagyobb magyar mobilszolgáltatóval, aztán amikor a tárgyalás egy olyan pontra jutott, hogy már mi is szerettünk volna jól járni, jött a versenyhivatal, hogy a meg nem nevezett Pannon-szolgáltató feljelentett minket tisztességtelen magatartásért.”

„Csak legyen drágább az ügyfélnek!”

Beszédének végén Fürst György már nyugodtabb hangnemre váltott, felajánlva a megegyezést, mondván „ebédszünet alatt szerintem üljünk le, biztos vagyok abban, hogy meg tudunk állapodni”. Úgy tűnt azonban, hogy a feldobott labdát az érintettek nem bírják szó nélkül hagyni, hiszen izgatottan, mondhatni már idegesen készültek azon kerekasztal-beszélgetésre, amelynek üzenete a mobilszolgáltatók összefogása volt. Ám az összefogás leginkább az EME Zrt. ellen valósult meg, hiszen a megszólalók nyíltan vagy burkoltan kritizálták a cég vezetését.

A cikk és a vita itt folytatódik: www.fn.hu

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése