22 december 2008

Rugalmas készletkezelés két értelmezésben

A PC World oldalán jelent meg azon anyag, amely röviden arról szól, hogy a Microsoft a rendszerépítő cégek számára rugalmas készletezési technikával szállítja jövő év márciusáig a Windows XP-ket. A külföldi site-okon az anyag majd mindenhol a "tovább él...", "haladékot kapott..." címekkel jelent meg, ezért én is bátran az "Újabb haladék az XP-nek" címmel jelentettem meg, mert végül is erről van szó, a rugalmas készletkezelési megoldást alkalmazva... cím amúgy is hosszú lett volna.

"Az OEM gyártók után a Microsoft a kisebb rendszerépítő cégek számára is kitolta az XP élettartamát, akik a vállalat szóvivőjének elmondása alapján egészen május 30-ig rendelhetnek az operációs rendszerből. Erre a cég most bejelentett "rugalmas készletkezelési programja" ad lehetőséget, amely értelmében habár a korábbi január 31-i rendelési határidő változatlan maradt, az érintett cégeknek mégis 2009. május 30-ig van lehetőségük, hogy módosítsák a rendeléseiket. Vagyis így nem szükséges egy nagyobb készletet felhalmozniuk, s nem történhet meg azon eset sem, hogy egy vásárlónak nem tudnak XP-vel telepített gépet kínálni." - olvasható a cikkben, ahol nem véletlenül jelöltem meg a forrást, hiszen az angol kollégák is elég nyakatekerten fogalmazták meg a dolgot. Így az e fajta ellenőrzési lehetőséget meg kellett adnom az olvasónak.

Ezt azért tartottam fontosnak kiemelni, mivel a hírkereső statisztikái alapján az olvasók (mint ahogy arra számítani lehetett) komálták a cikket, s ezért a Terminálos kolléga is rácuppant:

"
Microsoft ugyanis azt tette lehetővé disztribútorai számára, hogy az eredeti dátumig vegyék fel az OEM licencekre vonatkozó rendeléseket, és ezeket május 30-ig lehessen kielégíteni. Vagyis tulajdonképpen arról van szó, hogy a disztribútoroknak január 31-ig be kell „spájzolni” annyi licencet, amennyit el tudnak majd adni az első hónap utolsó napja és május 30-a között, mert január vége után újabb rendeléseket már nem adhatnak le. Viszont a már megszerzett licencek legálisan értékesíthetők."

Nem,nem és nem. Nem erről van szó! Ha nem értjük, hogy miről van szó, akkor tessék lopni nyugodtan. Jobb, mintha butaságot írnánk. S az eredeti forrásból dolgozz, mert ott külön kiemelik, hogy ezt pont azért lépte meg a Microsoft, hogy ne kelljen spájzolni. De talán ami a legfontosabb: legalább jelöld meg a forrásod, hogy az olvasók ellenőrizni tudják az általad leírtakat! Végül is a web-világában élünk...

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése