03 április 2009

A legújabb 2D vonalkód: Microsoft Tag

Az év elején bejelentette a Microsoft, hogy elkészítette saját kétdimenziós vonalkód technológiáját: a Microsoft Tag béta változatát. Az általuk készített mobilkód is tudja mindazt, amit egy modern vonalkódnak tudnia kell: az alkalmazással előállított vonalkódot az arra alkalmassá tett mobiltelefonok dekódolhatják, hogy a felhasználókat ezzel különböző interakcióra sarkallják. A kétdimenziós kód oldalán a redmondi cég rögtön példát is ad nekünk arra, hogy miként: egy étterem plakátját dekódolva például telefonunk rögtön az adott vendéglátóhely weboldalára navigálhat minket, ahol ellenőrizhetjük az adott egység nyitva tartását és ételspecialitásait, sőt még asztalt is foglalhatunk ugyanott. Illetve egy koncert plakátját dekódolva rögtön megvehetjük az arra szóló jegyet is.



Vagyis a Tag segítségével a nyomtatott médiumok és kültéri hirdetők könnyebben serkenthetik online tevékenységre célcsoportjukat, aminek mikéntje egyébként komoly fejfájást okoz számukra napjainkban. Ez főként a reklámipar számára jelenthet nagy előrelépést, hiszen nem kell mást tenniük, mint elhelyezni az általuk népszerűsíteni kívánt weboldal linkjének vonalkódját a közterületi reklám egyik sarkában, hogy a felhasználók azt könnyen, a mobiljuk segítségével megtalálhassák.

A Microsoft Tag készítőjével (használatához Live ID azonosító szükséges) könnyedén hozhatunk létre egyedi vonalkódokat. Négy opció közül választhatunk: kreálhatunk egy weboldalra mutató ábrát, valamint megoszthatjuk elektronikus névjegykártyánkat, telefonszámunkat, valamint egy általunk létrehozott szöveget is. Utóbbiakat ráadásul jelszóval is elláthatjuk, így védve magunkat például a kéretlen hívásoktól.


Saját MS Tag Vcard-om (ékezetes betűket nem szereti)

A vonalkódcsaták itt folytatódnak: nonstopmobil.hu

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése